Linda de Bruijn

Mijn passie is het om met stoffen, zachte en vormbare materialen, te werken. Het maken van tassen, kleding en interieur accessoires heeft mijn voorkeur.

persoonlijke-foto-website-IMG_5822

Dat wil niet zeggen dat ik ook met andere materialen combineer of eens iets uitprobeer. Ik werk met nieuwe stoffen maar ook gebruikte materialen vind je terug in mijn ontwerpen. Verder vind ik het leuk om zelf stoffen te bedrukken en dan met name met natuurlijke materialen. Of een combinatie van verven, bedrukken en borduren. Verder vind ik het een uitdaging om ideeën niet alleen om te zetten in een mooi product maar ook in zijn functionaliteit.

Mijn inspiratie ligt vooral in Scandinavië en de materialen die me direct voor ogen komen. Bij ieder stofje dat ik zie of in handen krijg ontwikkel ik een gevoel en wordt omgezet in zijn nieuwe functie of draagbaarheid.

Ik werk graag met stoffen van Arvidssons Textil uit Zweden. Ze zijn gevestigd in Kinna en toen we daar een keer in de buurt op vakantie waren hebben we er een kijkje genomen en werd ik helemaal blij van de ontwerpen die ze hebben. Het straalt de sfeer van Scandinavië uit en heeft wat verfrissends, luchtigs en vrolijks.

Mijn passie voor ontwerpen en naaien is er eigenlijk al heel lang. Na wat omzwervingen ben ik weer terug gekomen bij mijn passie: Het werken met de naaimachine. Het is meer dan een hobby. Ik vind het heel leuk om iets voor mezelf te maken maar niet alles wat ik maak heb ik nodig. Zo is het erg leuk om een ander blij te maken met mijn creatie. Maar het is ook een uitdaging om een idee van een ander om te zetten in een creatie voor een ander.

Ik ben getrouwd en heb een tienerdochter. Ik werk in de gezondheidzorg en naast mijn grote passie probeer ik ook nog tijd vrij te maken om hard te lopen, te wandelen en naar de sportschool te gaan. Ik vind het belangrijk om bewust met dingen bezig te zijn. Zo gaat het milieu me erg aan het hart. En probeer ik van alle restjes en stofjes nog iets te maken en/of her te gebruiken. Ik hoop dat je geïnspireerd wordt en mocht je zelf niet creatief zijn, laat mij je dan misschien blij maken met één van mijn creaties.